Multatuli Förlags publikationer. Tyvärr säljer vi inte längre.

Kommande vår kommer Spero Etiams andra roman Lössen i pälsen som handlar om två mycket olika sångskrivare som hittar varandra med sina låtar om världen.

Äldreboendet Solrosen – en hemskt orolig saga av Frida Turander

Det trångbodda och överbelagda äldreboendet Solrosen som en gång var den lilla stadens stora stolthet börjar nu bokstavligen att rämna i fogarna. Bristen på resurser och personal göms bakom vackra ord, handlingsplaner och fem budord broderade på väggtavlor. Kommer den ärtiga äldreomsorgschefen Lovisa lyckas finna nya vikarier? Vågar den utarbetade undersköterskan Lotta någonsin sjukskriva sig? Och hur ska den nya sjuksköterskan Anna kunna praktisera sina nyinlärda kunskaper bland alla skrymslet och vrår?

Just nu erbjuder vi förhandsbeställda böcker mot 20 kronor rabatt. Klicka här för mer information!

Gotthart kommer aldrig längre än till förskoleklass

Spero Etiam

”Skolvärlden behöver folk som du”, hade jobbcoachen sagt. Love Gotthart, före detta clown och idealist, kastar sig in i förskoleklassens värld. Med läroplanen som ledstjärna använder han musik och teater för att nå de mål han ser som sin uppgift att följa. Men hans idéer möter motstånd. I den till synes harmoniska världen av pyssel och fri lek konfronteras han med oskrivna regler, traditioner och dolda fördomar.

En absurd berättelse om att stå utanför. Och att inte veta varför.

Roman. Vi säljer den som pappersbok och e-bok. Klicka på bilden för mer information!

Framsida FrånCoronaTill ...

Från Corona till …– 7 noveller om vad som kunde ha hänt

Corona utvecklades snabbt till en kris i världen som bemöttes med olika åtgärder. Det gick inte över så fort som vi hoppades. Tänk om det inte går över! Tänk att regeringar medvetet använder krisen för att underkuva befolkningen! Sju författare skriver utifrån farhågor om vad Corona kunde ha lett till. Det finns dystopier om en mörk framtid, hjältar som kämpar emot och andra som ser vad som händer men inte förmår att vara bättre än de är. Texterna innehåller spänning, skräck men även en del humor och lite hopp om att framtiden ska kunna bli ljusare.

Från Corona till …– 7 noveller om vad som kunde ha hänt presenteras sju relativt nya författare med högst aktuella verk. Novellantologin är resultatet av Multatuli Förlags novelltävling ”Coronadespoti”.

Multatuli’s Kritiska Noveller, en serie e-noveller som ger perspektiv på samhället:
En sista lögn

Alva Isaksson

Hur blir det om Sverige går med i NATO och tvingas ta del av världens konflikter? En sista lögn är en finstämd novell som utspelar sig i ett dystopiskt Sverige. I centrum står en ung kvinna, som inte kan dra sig undan när kriget bestämmer agendan. Samtidigt tar hon hand om sina unga syskon …

E-novell. Klicka på bilden för mer information.

Fett!

Cecilia Rådén

Hur coolt är det inte att vara influencer på sociala medier, att skriva öppet om sin kropp, att få många följare som lovordar din öppenhet? Men vad ligger bakom och vad lämnas bort? Är gilla alltid gillande? Rappt skrivet på nutidssvenska ger novellen en utmanande aktuell bild av en kultur som matas av klick och likes.

E-novell. Klicka på bilden för mer information.

Var inte rädd
Anna-Maria Olsson

Corona återutbryter ständigt i allt farligare och extremare mutationer. Reaktionen av regeringen är bland mycket annat att ingen får visa starka känslor, det kontrolleras med en känslomätare runt armhandleden. Inte alla står ut med det. När de nya covid-insjukna blir riktigt aggressiva, är det dags att gömma sig!

E-novell. Klicka på bilden för mer information.

SKICKA ETT MEDDELANDE

Copyright ® 2019 Multatuli Förlag