Gotthart kommer aldrig längre än till förskoleklass av Spero Etiam

Spero Etiams första roman handlar om acceptans inom skolan. Love Gotthart, före detta clown och idealist, gör en bullrande entré som lärare i förskoleklass. Han använder musik och teater för att uppnå pedagogiska mål. Men hans idéer möter motstånd. I den till synes harmoniska världen av pyssel och fri lek konfronteras han med oskrivna regler, traditioner och dolda fördomar. Han möter vikarien Marion och föräldern Raio som också kämpar för att bli tagna på allvar.

Romanen skildrar ett samhälle som försvarar traditioner, osynliga hierarkier och inbitna uppfattningar. En satirisk och ibland absurd berättelse om att stå utanför. Och att inte veta varför.

Omslaget är gjort av: Emmelie Salomonsson.

Gotthart kommer aldrig längre än till förskoleklass:

Köp pappersboken för 190 kr!

inklusive moms och frakt!

eller:

Köp e-boken för 90 kr.

(Klicka på den du vill beställa eller skriv till kop (a) multatuli.se!)

 

 

Titta på boktrailern:

Utanför- och utifrån författare Spero Etiam skriver om orättvisor och för en bättre värld.

Mer om författaren på: speroetiam.se.

Ladda ner första smakprov som pdf: Smakprov 1 Gotthart

Ladda ner andra smakprovet som pdf: Smakprov 2 Gotthart

Recensioner

Trots den hjälplöshet och frustration som tar upp en stor del av boken är “Gotthart kommer aldrig längre än till förskoleklass” en otroligt underhållande och lättläst bok – de satiriska samhällskommentarerna är riktigt skrattretande! Allt som allt väcker boken många tankar. https://kulturbloggen.com/?p=135037

Och kanske är det där som berättelsen växer från skönlitteratur till samhällssatir. I Etiams roman finns engagemang för att göra det som är svårt men rätt, frustration över motstånd som inte vill resonera, sympati för människor som gör sitt bästa, mänsklig värme, och inte minst hopp för att det finns människor som kämpar för en bättre värld. https://www.bokrecension.se/9198596306

”Flott läsbar och livlig bok med tydligt åtskilda perspektiv. Det är ju en dyster bild av skolan, men berättad med humor. Fragmenten av sociala media placerar berättelsen i en större kontext.” (Cécile V.D. Brink)

”Jag vill bara säga: vilken rolig bok du har skrivit!” (Monika Ekman)

SKICKA ETT MEDDELANDE

Copyright ® 2019 Multatuli Förlag