Lössen i pälsen av Spero Etiam

Amand har alltid skrivit progressiva låtar och en gång hade han en stor hit, men nu har han skolats om till musiklärare. Felicia går estetlinjen på gymnasiet, också hon skriver låtar om världen, men hon är inte populär nog att sticka ut. Amand vikarierar som låtskrivlärare fast egentligen vill han uppträda med sina låtar, om än bara en sista gång. Men han behöver någon som kan kompa.
Året är 2020 och världen präglas av corona. Många sitter inomhus och många fördömer sådana som går mot strömmen. Amand och Felicia, två motpoler, två unika personer, som ser världen rusa mot sitt slut. Blir det konsert? Kommer någon att lyssna?
Lössen i pälsen är en roman om ett unikt låtskrivarsamarbete.

Omslag gjort av: Frida Stensmar

Lössen i pälsen:

Pappersbok: 100 kr (168 kr inkl moms och frakt)

E-bok: 50 kr (53 kr inkl moms)

För att köpa boken, mejla till: kontakt@speroetiam.se

Kolla smakprov!

Recension:

Detta är en roman som berör, det är en berättelse om hur svårt det kan vara att vara ung, men även om hur svårt det är att vara vuxen.
Kreativiteten flödar från båda huvudpersonerna, de har så mycket att ge på olika plan.
Det är en varm ton igenom hela boken och det var underbart att få se hur det utvecklade sig och växte.

Tack @jt.bocker161212 för recensionen!

Gotthart kommer aldrig längre än till förskoleklass av Spero Etiam

Spero Etiams första roman är en satirisk skildring av skolan, som visar hur samhället glider ner: mysighet går före yrkeskvalitet och nykomlingar mobbas bort, det gäller att inte avvika från den kanelbullesvenska normen. Perspektivet ligger hos Love Gotthart, som omskolats från clown till lärare och använder modern pedagogik i förskoleklass. Han får motstånd från andra lärare, rektorn och några föräldrar som inte gillar nymodigheter. I den till synes harmoniska världen av pyssel och fri lek konfronteras han med oskrivna regler, traditioner och dolda fördomar. I fokus står dessutom vikarien Marion och föräldern Raio som också kämpar för att bli tagna på allvar.

Omslaget är gjort av: Emmelie Salomonsson.

Gotthart kommer aldrig längre än till förskoleklass:

Pappersbok: 100 kr (168 kr inkl moms och frakt)

E-bok: 50 kr (53 kr inkl moms)

För att köpa boken, mejla till: kontakt@speroetiam.se

Titta på boktrailern:

Utanför- och utifrån författare Spero Etiam skriver om orättvisor och för en bättre värld.

Mer om författaren på: speroetiam.se.

Ladda ner första smakprov som pdf: Smakprov 1 Gotthart

Ladda ner andra smakprovet som pdf: Smakprov 2 Gotthart

Recensioner

Trots den hjälplöshet och frustration som tar upp en stor del av boken är “Gotthart kommer aldrig längre än till förskoleklass” en otroligt underhållande och lättläst bok – de satiriska samhällskommentarerna är riktigt skrattretande! Allt som allt väcker boken många tankar. https://kulturbloggen.com/?p=135037

Och kanske är det där som berättelsen växer från skönlitteratur till samhällssatir. I Etiams roman finns engagemang för att göra det som är svårt men rätt, frustration över motstånd som inte vill resonera, sympati för människor som gör sitt bästa, mänsklig värme, och inte minst hopp för att det finns människor som kämpar för en bättre värld. https://www.bokrecension.se/9198596306

”Flott läsbar och livlig bok med tydligt åtskilda perspektiv. Det är ju en dyster bild av skolan, men berättad med humor. Fragmenten av sociala media placerar berättelsen i en större kontext.” (Cécile V.D. Brink)

”Jag vill bara säga: vilken rolig bok du har skrivit!” (Monika Ekman)

SKICKA ETT MEDDELANDE

Copyright ® 2019 Multatuli Förlag