Multatuli tycker

Som vänsterprogressivt bokförlag gör vi inte allting som alla andra, vi gör medvetna val. Här ger vi svar på varför.

Våra böcker står inte i bibliotek

Sveriges bibliotek brukar köpa in böcker baserat på info från ett kommersiellt företag, BTJ. En medarbetare på BTJ skriver en recension, eller ibland inte. Böcker från traditionella bokförlag verkar oftare få en mer positiv recension. Beslut om vad låntagare erbjuds baseras alltså på subjektiva grunder. Som udda förlag tror vi att det inte är värt att lägga pengar på BTJ. Om ett bibliotek vill köpa in en bok av Multatuli, levererar vi den gratis. Ta kontakt med styrelse(at)multatuli.se!

Våra böcker säljs inte i bokhandel

En bokhandel har begränsat utrymme och försöker tillhandahålla böcker som tilltalar en bred publik. De kan beställa de böcker som kunderna efterfrågar. Men det är både snabbare och billigare för kunder att beställa dem själva på nätet. T.ex. här på vår webbsida!

Våra pappersböcker säljer vi här, via egen webbsida

Våra e-böcker kan man köpa via vår webbsida eller via vissa internetbokhandlar. En del ställer dock krav på hur pappersböcker kan säljas, bl.a. monopoliseras distributionen av böckerna. Vi som vill vara oberoende säljer pappersböcker hellre själva. Beställ dem här på vår webbsida!

Våra böcker har ”författarpocketformat”

Vi fokuserar på böcker med innehåll, där texten står central och vi är medvetna om att det finns en begränsning på vänsterprogressiv läsarpublik. För att kunna erbjuda böckerna mot ett rimligt pris ger vi inte ut böcker med hårt omslag eller påkostad inbindning. Däremot lägger vi pengar på att ha ett tilltalande omslag.

 

SKICKA ETT MEDDELANDE

Copyright ® 2019 Multatuli Förlag