Hjälp!

Vi söker unga personer (mellan typ 15 och 30) som vill hjälpa till med marknadsföring.

Skriv till: info (at) multatuli.se.

När?

1-2 månader kring ett boksläpp, det blir aktuellt från februari 2023 när vi kommer ut med Lössen i pälsen som handlar om den sjuttonårige Felicia som får chansen att uppträda med sina låtar om världen.

Vad?

Skriva inlägg på sociala medier och göra direkt reklam via sociala medier. Om du vill kan du även ibland stå bakom ett bokbord på en sammankomst där många ungdomar sammanstrålar.

För vad?

Våra böcker har en tydlig progressiv prägel och vi hoppas att hitta personer som vill hjälpa till mot att få böcker eller skrivråd av oss. Vi är ett författarkollektiv och för oss är det självklart att vi alla vill hjälpa till att sprida progressiva tankar.

Hurså 15-30?

Vi menar alla som är duktiga på sociala medier och kan nå yngre, progressiva läsare.

Hur?

Så här tänker vi oss arbetsfördelningen:

– Multatuli Förlag riktar sig till de traditionella medierna med pressmeddelande och erbjudande av recensionsexemplar, vi skriver även till olika organisationer som kan vara intresserade.

– På sociala medier skriver vi inlägg utifrån bokförlaget och dessutom gör vi inlägg gentemot äldre målgrupper. Vi söker några ungdomar som skriver inlägg riktad på ungdomar och unga vuxna, både på egen adress (facebook, instagram osv) som i grupper. Multatuli Förlag förser er med texter i olika längd samt bilder, men ni har friheten att skriva som ni känner att det låter bäst, det är ju ni som gör inläggen. Multatuli Förlag förser er även med utkast till DM som ni kan använda att rikta er direkt till kontakter och alla ni tror är intresserade. Såklart får ni Lössen i pälsen som e-bok så att ni kan plocka ut citat.

– Vi håller koll på bokmässor osv, vi närvarar inte på alla (det kostar ofta mer än det ger), men vi väljer några där vi står själva. Om det organiseras en evenemang nära dig där många unga förväntas komma, kan vi be någon att representera bokförlaget där, men det är aldrig ett måste. I så fall ser vi till att du får material och blir anmäld. Om du själv får veta att det organiseras någonting som vi skulle kunna stå med ett bokbord, då vill vi gärna att ni kontaktar oss för att diskutera om du eller vi ska vara där och vem som kan bäst lägga kontakten. Att representera oss betyder att lägga kontakter, att visa det positiva med våra böcker och att kunna sälja böcker till specialpris. Oftast säljer vi inte mycket, så det gäller mest att lämna ett intryck och marknadsföringsmaterial.

Vill du hjälpa till eller känner du någon som kan vara intresserad? Alla reaktioner är välkomna!

Skriv till: info (at) multatuli.se. Kontaktpersonen heter Michiel van Lint.

SKICKA ETT MEDDELANDE

Copyright ® 2019 Multatuli Förlag