Multatuli’s Kritiska Noveller:

Var inte rädd

En Coronadystopi av Anna-Maria Olsson

Corona återutbryter ständigt i allt farligare och extremare mutationer. Regeringens svar på utvecklingen blir hårdare åtgärder som undertrycker befolkningens frihet. Alla bär känslomätare kring handleden, starka känsloutbrott är förbjudna. När de nya corona-insjukna blir riktigt aggressiva, finns ingen annan utväg än att gömma sig.

Var inte rädd, en kombination av skräck och dystopi, vann Multatuli Förlags novelltävling Coronadespoti och kommer även att ingå i novellantologin Från Corona till …– 7 noveller om vad som kunde ha hänt  som Multatuli Förlag ger ut september 2020.

Framsidan är gjort av Johanna Wälivaara.

 

Vi säljer inte novellen längre, tyvärr!

 

Anna Maria Olsson arbetar som kulturproducent i Malmö. Hon skriver noveller och gör podden ”Kultsekten”. Hon har varit redaktör för antologin ”Hon ville inte släppa mina händer” och har drivit projekten ”Konst i vården” och ”Folkbildningens vinster.”
Smakprov Var inte rädd:

”Hej hjärtat, var är du?”

”Vi är i matsalen.”

”Kan du gå ut och möta mig. Nu. Utan att vänta, snälla gör det, direkt.”

”Vad har hänt?”

”Gör som jag säger bara. Ta dig snabbt ut till cykelbanan som går ner mot gröningen. Skynda dig, säg inget till någon. Kan du göra det? Jag förstår att det är läskigt, men du måste bara göra det, nu genast.” Jag lade på utan att ge henne chansen att ställa fler frågor.

SKICKA ETT MEDDELANDE

Copyright ® 2019 Multatuli Förlag