Vår första utgivning

Äntligen har vi kommit ut med litteratur! Det som länge kändes som bara stora ord kan vi nu visa upp i texterna vi presenterar: det här tycker vi är vänsterprogressiv litteratur och värt att läsa. Vår första roman skildrar en desperat strid mot skeva förhållanden och konservatism i skolan. Vi har dessutom två e-noveller: en som låter oss känna hur krigstid börjar och en som skildrar verkligheten bakom internet­- de mest influensrika som skriver, vad skriver de inte?

Förutom en roman presenterar vi alltså början på en serie Kritiska Noveller, bokvärldens motsvarighet till singlar inom popmusiken, för relativt lite pengar kan man lära känna en författare. Ursprungsidén var att intressera pendlare för konceptet: köp en novell med innehåll för att läsa på väg till jobbet eller universitetet. Men nu när många sitter hemma kan det lika väl vara ett välkommet avbrott i vardagsbekymret.

Kanske några undrar varför vi kommer ut med inte fler än tre texter. Vi är kritiska själva, vi vill bara ge ut texter med vänsterprogressiva element. Dessutom är spänning, vårdat språk och läsvärdhet grundpelare för all litteratur. Så vi stimulerar författare att perfektionera sina texter. Vi tror att litteratur kan förändra världen, men det kräver mycket jobb för att utveckla idéer till spännande läsning. Det är några som sitter och filar på sina manus just nu. Därför har vi gott hopp att kunna presentera fler romaner och noveller till hösten.

Multatuli Förlag

Vi är igång!

Nu är vi Multatuli Förlag och börjar inom kort att ge ut vänsterprogressiv prosa. Vi har fått många positiva reaktioner, läsare som längtar förväntansfullt efter vår första utgivning. Det finns bredvid all fantasy och skräck så lite bredd i dagens litteratur. Ju mer liberalism, desto mindre att välja!

Vi har även sett enstaka reaktioner som vi inte fattar var de kommer ifrån. Någon påstod på ett socialt medium att vi skulle kräva plakatteater, att vi skulle rata litterära sätt och budskap mellan raderna. Varifrån kan sådana misstolkningar härstamma? Som vi skriver på vår manussida, våra böcker ska vara spännande och välskrivna. Några lovande författare sitter just nu och skriver om sitt manus efter vår återkoppling. Våra böcker har även vänsterelement. Är det ordet vänster som framkallar rädsla eller är det att vi vågar göra något annat än andra?

Vi fick även en väl genomtänkt reaktion, denna gång från en gymnasieelev (!), som skrev att många problem är ”symptom på ett samhällssystem som i grunden inte fungerar för att nå en värld där människor, djur och jorden existerar på ett meningsfullt och värdigt sätt. Detta system är i behov av en radikal förändring.” Tack! Får vi läsa detta mellan raderna av en roman?

Så enkel är saken: vi vill förändring och det vill vi läsa om, förändring är intressant att läsa om. Och förändringen ska vara framåt inte bakåt i tiden som höger vill. Därför: vänster-progressiv.

Multatuli Förlag

SKICKA ETT MEDDELANDE

Copyright ® 2019 Multatuli Förlag