Ny formgivare

Vi har hittat en ny formgivare för vår nästa bok! Så inom kort dyker en ny framsida upp här.

Men om du är intresserad av att göra ett omslag åt oss, skicka gärna ditt demomaterial eller en länk till din webbsida/socialamediekonto!

Vi söker en ny illustratör för ett bokomslag

Multatuli Förlag är ett indieförfattarkollektiv och vi ger bara ut böcker med progressiva teman. För bokomslaget till en bok om två låtskrivare som vill förändra världen med sina låtar söker vi en illustratör. Vi hoppas att hitta någon som också ser utmaningen i att visa folk att en annan värld är möjlig. Än så länge gör vi ingen vinst, så vi kan betala en blygsam summa, och utöver det royalty vilket kan få betydelse när omslaget lockar många läsare.

För mer info ta kontakt med redaktören Michiel van Lint via info(at)multatuli.se!

Kom till oss i Härnösand 22 oktober!

På lördag 22 oktober står Multatuli Förlag med bokbord i Härnösands bibliotek. Dessutom presenterar redaktören Elisabet Jonsson förlaget på bibliotekets ”Litteraturcafé”. 12.30-14.30

Vi vill ge ut

Multatuli Förlag vill ge ut romaner som tematiserar klimat, feminism, mångfald, alternativt samhälle och mycket annat.

Din kanske?

Läs Spero Etiams valminiatyrer!

Spero Etiam har skrivit en serie korta noveller med temat ”Det här händer om * (parti) vinner valet”, en om varje riksdagsparti. De påminner oss om att varje röst är ett stöd till politiska tankar som skulle kunna leda till dystopin som Spero Etiam beskriver. Läs på: speroetiam.se!

Vinnare novelltävling

Novelltävling ”En speciell dag i världshistorien” har vunnits av Joel Forssell. Med ”Den tjugofjärde februari” visade han sin potential som författare. Novellen målar hur ett barn upplever en påbörjande krig.

Multatuli Förlag har goda förhoppningar att Joel med vår hjälp kommer att publicera novellen och flera andra, kanske redan nästa år. Alla nyfikna läsare får ha tålamod tills dess!

Testläsare

Tyvärr har den femte hoppat av efter att ha läst vår återkoppling.
Vi tror att en text blir litteratur när författaren lyssnar på sina testläsare. Teater behöver sin regissör, musik sin dirigent.
Sök testläsare, bara de kan berätta dig hur din text läses!

Daniel Wallin

Novelltävling ”En speciell dag i världshistorien”: fem författare går till andra rundan.
Idag presenterar vi: Daniel Wallin

Daniel Wallin är en manusförfattande trummis som undervisar funktionsvarierade vuxna. Han skriver om ondska under andra världskriget och hur den förpackas som något acceptabelt.

Joel Forssell

Novelltävling ”En speciell dag i världshistorien”: fem författare går till andra rundan.
Idag presenterar vi: Joel Forssell
Joel Forssell är tolk och lärare, han tycker att det skrivna ordet är ett viktigt vapen mot förtryck, desinformation och för demokratiska värderingar. Han jobbar på en text om hur en mor i en krigssituation försöker dölja allvaret för sitt unga barn.

Multatuli Förlag söker nya manus! Vi vill ge ut romaner som tematiserar klimat, feminism, mångfald, alternativt samhälle och mycket annat. Din kanske?

SKICKA ETT MEDDELANDE

Copyright ® 2019 Multatuli Förlag