Bokmässa med intrigråd

Multatuli intrigdoktor

Multatuli Förlag tackar alla som bidrog med en novell i novelltävlingen ”En speciell dag i världshistorien”.

Blev din novell inte bra (tyckte du) och skickade du därför inte in? Eller kämpar du med din roman? Kom nu på söndag till Majornas Bokmässa i Göteborg och få gratis råd av Intrigdoktorn!

Söndag 15 maj 2022, 10.00-17.00 i gamla Sjömanskyrkan på Stigbergstorget i Göteborg. Gratis inträde för besökare! info: majornasbokmassa.se

Tre dagar kvar!

”En speciell dag i världshistorien”, blir det nu på onsdag när du har skickat in din novell till tävlingen? Eller blir det dagen då du får veta att du är en av de som kommit vidare till andra rundan? Eller dagen då din bok har boksläpp och du minns att du nästan hade låtit bli att skicka in novellen eftersom du inte var nöjd med texten? Nej, vi tror att den speciellaste dagen är då läsare läser din novell och får uppleva hur din text ger dem nytt hopp för framtiden.

11 april

5 månader kvar till valet, en månad att skriva klart och skicka in di novell till novelltävlingen ”En speciell dag i världshistorien”. Ett viktigt tips: be andra om återkoppling och lyssna! Skillnaden mellan vinnare och nästan-vinnare ligger i detaljer och finslipning.

 

Bokmässa i Falun

Lördag 9 april står vi på Bokmässan Dalarna som äger rum i Kulturhuset tio14 i Falun, kl 10-16.30. Ta tillfället i akt att provläsa och köpa våra böcker med rabatt! Du kan också komma för att diskutera med oss om vad vi som litet förlag kan betyda för dig som författare. Det finns framförallt småförlag på plats samt författare från Dalarna.

11 mars

Novelltävlingen ”En speciell dag i världshistorien”

Vi har redan fått in första bidraget, men ta det lugnt, du har 2 månader för att skriva klart din novell!

Följ och gilla oss!

     

Följ och gilla våra inlägg på sociala medier! Gillatecknet ger oss signalen att våra inspirationsförslag uppskattas och att gilla främjar också att du fortsätter att få våra inslag i ditt flöde.

”En speciell dag i världshistorien”

Multatuli Förlag utlyser en ny novelltävling i två omgångar. Temat är ”En speciell dag i världshistorien”, vad hände just den dagen och hur bidrog din huvudkaraktär till att världen förändrades?

Skicka in din novell innan 11 maj. De fem som juryn bedömer som bäst får återkoppling som de kan använda för att skicka in en förbättrad version till andra omgången. Vinnaren får handledning till publicering hos Multatuli Förlag.

Mer info och tävlingsregler: https://multatuli.se/aktuellt/.

KA utökar försäljning

Äldreboendet Solrosen fick en rejäl uppsving i antal sålda böcker sedan Kommunalarbetaren publicerade intervjun med Frida Turander. Nu hoppas vi att alla ni som gillar boken kan påvisa att sociala medier kan ge samma effekt!

Läs intervjun på Kommunalarbetaren!

Recension: ”svart och skruvad”!

Fridas bok fick en recenion i facktidningen Kommunalarbetaren. ”… det är närheten till hur det verkligen fungerar som gör den sä läskig …” skriver Catarina Berglund. Frida och hennes bok får två uppslag där budskapet är svårt att missa: ”… att personalen redan idag kompenserar bristerna i vården med sitt eget välmående …”.

Läs hela recensionen här: https://pdf-flip.se/KA/2022/KA_2022_1/44/

Novelltävling med samhällstema

11 februari 2022

Det är sju månader kvar till valet. ”En speciell dag i världshistorien” är temat för en novelltävling i två omgångar som Multatuli Förlag utlyser. Skicka in din novell innan 11 maj. De fem som juryn bedömer som bäst får återkoppling som de kan använda för att skicka in en förbättrad version till andra omgången. Vinnaren får handledning till publicering hos Multatuli Förlag.

Tävlingen går till så här: Du skickar in din novell senast 11 maj. Vi läser alla noveller och väljer ut de fem som vi tror har mest potential att bli läsvärda. Om du har skrivit en av de fem, kommer du att få utförlig återkoppling av oss om hur du kan förbättra din novell. Syftet är att du arbetar fram en version som är färdig att publicera, skicka in den innan 11 augusti.

Tävlingsregler

Din novell:

– ska vara spännande att läsa (obs: tänk handling, inte bara situation!)

– gestaltar en händelse under en dag (du behöver inte begränsa novellen till den dagen)

– tematiserar en (samhälls-)förändring som huvudpersonerna strider för (kan vara allt från en individ som strider för sin rätt till en revolution)

– får gärna kretsa kring någon som hjälper till eller bidrar på något sätt just den dagen (men hen får också agera ensam)

– ska passa till Multatuli Förlags profil, se multatuli.se och våra temaförslag på sociala medier (vi kommer att lägga ut förslag 11 feb-11mars)

– får gärna vara förnyande även i form och stil

– ska vara skriven på svenska (men den behöver inte utspela sig i Sverige)

– bör hålla sig inom 15 sidor (vi räknar inte ord, men en novell ska vara relativt kort)

– måste skickas innan 11 maj 2022, skicka till: manus (a) multatuli.se

Du ska:

– vara beredd på att förbättra din novell utifrån juryns återkoppling under sommaren 2022

– vara intresserad av att publicera hos Multatuli Förlag

– följa och dela Multatuli Förlags inlägg på sociala medier med inspiration

– vara beredd att hjälpa till i marknadsföring ifall din novell blir utvald

Vi lovar:

– återkoppling till alla deltagare och omfattande återkoppling till de bästa fem

– vinnaren får handledning till publicering hos Multatuli Förlag

Juryn består av medarbetare på Multatuli Förlag samt vinnare av tidigare tävlingar som Multatuli Förlag har organiserat. Möjligheten finns att juryn väljer ut fler än fem att ge chansen att komma till andra rundan eller att juryn utser flera vinnare som får handledning till publicering. Det kan vara en roman eller en novellsamling och det är självklart beroende på hur bra du lyckas. Om vi får in många bidrag som vi gillar, finns möjligheten att vi ger ut en antologi med novellerna.

 

Webb: multatuli.se  Instagram @multatuli.forlag  Facebook: Multatuli Förlag  Twitter: @MForlag

SKICKA ETT MEDDELANDE

Copyright ® 2019 Multatuli Förlag