Varför Coronanoveller?

Varför ger ett vänsterprogressivt bokförlag ut Coronanoveller?

Ödesmarken: i kristid visar sig medelklassens trygghet vara en illusion

Var inte rädd: svenskt = visa inte starka känslor!

Vårt ord för motstånd: kvinnor från Asien inser hur de utnyttjats för västerländsk lust och sedan sjasas bort

I skuggan av en pandemi: att stå på regeringens sida, hur fel kan det visa sig vara …

Vi önskar att du vill läsa om allt detta!

Recensioner för Multatuli Förlag!

Recension SyreVisste du att det redan finns minst fyra recensioner om våra böcker på internet? Senast var det Tidningen Syre som skrev positivt om Från Corona till … – 7 noveller om vad som kunde ha hänt. När vi hittar recensioner lägger vi ut en länk på berörda boksida, ovanstående t.ex. hittar du om du klickar hit! Scrolla till längst! Om Gotthart kommer aldrig längre än till förskoleklass har vi lagt ut linkar till två recensioner, se multatuli.se/speroetiam/.

Vår nya bok: Från Corona till … – 7 noveller om vad som kunde ha hänt

Framsida FrånCoronaTill ...Corona utvecklades snabbt till en kris i världen som bemöttes med olika åtgärder. Det gick inte över så fort som vi hoppades. Tänk om det inte går över! Tänk att regeringar medvetet använder krisen för att underkuva befolkningen! Sju författare skriver utifrån farhågor om vad Corona kunde ha lett till. Det finns dystopier om en mörk framtid, hjältar som kämpar emot och andra som ser vad som händer men inte förmår att vara bättre än de är. Texterna innehåller spänning, skräck men även en del humor och lite hopp om att framtiden ska kunna bli ljusare.

I Från Corona till …– 7 noveller om vad som kunde ha hänt presenteras sju relativt nya författare med högst aktuella verk. Se: https://multatuli.se/francoronatill/

Ny e-novell om Corona

Var inte rädd – en Coronadystopi av Anna-Maria Olsson

presenteras idag som vår nya e-novell. Gå till https://multatuli.se/anna-maria-olsson/ för mer information och köp!

Nyhet om Corona-novelltävling

Coronakrisen nådde Europa i mars, i april utlyste Multatuli Förlag en novelltävling som utmanade att tänka ut vilken dystopi krisen kunde leda till.  Vi fick in 17 bidrag, med 17 olika framtidsscenarion. Det centrala temat var odemokratisk styrning som inte upphör när sjukdomen har försvunnit. Många av bidragen handlade om förstärkning av orättvisa förhållanden, men det kom även fram en del positiva framtidstankar. Flera av deltagarna angav att det var skönt att kunna skriva om Corona medan man satt inne och socialt distanserade sig.

Multatuli Förlags redaktion har utnämnt ”Var inte rädd” av Anna-Maria Olsson som vinnande novell, en spännande berättelse som drivs av handling medan läsaren upptäcker otäcka samhällsförändringar på vägen. ”Var inte rädd” kommer att ges ut som e-novell i juli. Men många noveller hade bra potential och vi har gett alla författare återkoppling så att de kan utveckla sitt skrivande. Författarna till de bästa bidragen har blivit erbjudna att förbättra sina texter i samråd med Multatuli. I september hoppas vi att komma ut med en antologi med Corona-noveller.

Novelltävlingens vinnare Anna Maria Olsson arbetar med olika kulturprojekt i bl.a. Rosengårds Folkets hus. Tillsammans med Henrik Johansson gör hon podden Kultsekten och sammanställde antologin Hon ville inte släppa mina händer. Själv har hon bloggen Ge mig liv.

SKICKA ETT MEDDELANDE

Copyright ® 2019 Multatuli Förlag