Vi vill ge ut

Multatuli Förlag vill ge ut romaner som tematiserar klimat, feminism, mångfald, alternativt samhälle och mycket annat.

Din kanske?

Läs Spero Etiams valminiatyrer!

Spero Etiam har skrivit en serie korta noveller med temat ”Det här händer om * (parti) vinner valet”, en om varje riksdagsparti. De påminner oss om att varje röst är ett stöd till politiska tankar som skulle kunna leda till dystopin som Spero Etiam beskriver. Läs på: speroetiam.se!

Vinnare novelltävling

Novelltävling ”En speciell dag i världshistorien” har vunnits av Joel Forssell. Med ”Den tjugofjärde februari” visade han sin potential som författare. Novellen målar hur ett barn upplever en påbörjande krig.

Multatuli Förlag har goda förhoppningar att Joel med vår hjälp kommer att publicera novellen och flera andra, kanske redan nästa år. Alla nyfikna läsare får ha tålamod tills dess!

Testläsare

Tyvärr har den femte hoppat av efter att ha läst vår återkoppling.
Vi tror att en text blir litteratur när författaren lyssnar på sina testläsare. Teater behöver sin regissör, musik sin dirigent.
Sök testläsare, bara de kan berätta dig hur din text läses!

Daniel Wallin

Novelltävling ”En speciell dag i världshistorien”: fem författare går till andra rundan.
Idag presenterar vi: Daniel Wallin

Daniel Wallin är en manusförfattande trummis som undervisar funktionsvarierade vuxna. Han skriver om ondska under andra världskriget och hur den förpackas som något acceptabelt.

Joel Forssell

Novelltävling ”En speciell dag i världshistorien”: fem författare går till andra rundan.
Idag presenterar vi: Joel Forssell
Joel Forssell är tolk och lärare, han tycker att det skrivna ordet är ett viktigt vapen mot förtryck, desinformation och för demokratiska värderingar. Han jobbar på en text om hur en mor i en krigssituation försöker dölja allvaret för sitt unga barn.

Linn Flisell

Novelltävling ”En speciell dag i världshistorien”: fem författare går till andra rundan.
Idag presenterar vi: Linn Flisell
Linn Flisell arbetar med film, bl.a. som skådespelare, men även med bildkonst och text. Hon skriver på en novell om en kvinnas skräck för mimaren på torget.

Mikael Lejdeby

Novelltävling ”En speciell dag i världshistorien”: fem författare går till andra rundan.
Idag presenterar vi: Mikael Lejdeby
Trädgårdsarbetaren Mikael Lejdeby jobbar med en text om en arkeolog som upptäcker en sanning, som gömts undan i århundranden. Han skriver även på en boktrilogi inom historisk roman/fantasy samt noveller om samhällsproblem på kollektiv nivå: hur religion, politik, kultur m.m. format samhällen.

Bokmässa med intrigråd

Multatuli intrigdoktor

Multatuli Förlag tackar alla som bidrog med en novell i novelltävlingen ”En speciell dag i världshistorien”.

Blev din novell inte bra (tyckte du) och skickade du därför inte in? Eller kämpar du med din roman? Kom nu på söndag till Majornas Bokmässa i Göteborg och få gratis råd av Intrigdoktorn!

Söndag 15 maj 2022, 10.00-17.00 i gamla Sjömanskyrkan på Stigbergstorget i Göteborg. Gratis inträde för besökare! info: majornasbokmassa.se

Tre dagar kvar!

”En speciell dag i världshistorien”, blir det nu på onsdag när du har skickat in din novell till tävlingen? Eller blir det dagen då du får veta att du är en av de som kommit vidare till andra rundan? Eller dagen då din bok har boksläpp och du minns att du nästan hade låtit bli att skicka in novellen eftersom du inte var nöjd med texten? Nej, vi tror att den speciellaste dagen är då läsare läser din novell och får uppleva hur din text ger dem nytt hopp för framtiden.

Valminiatyrer

Därför ska du inte rösta på det partiet!

Spero Etiam har skrivit en serie korta noveller med temat ”Det här händer om * (parti) vinner valet”, en om varje riksdagsparti. De påminner oss om att varje röst är ett stöd till politiska tankar som skulle kunna leda till dystopin som Spero Etiam beskriver.

Obs: Multatuli Förlag tar ingen partipolitisk ställning men välkomnar alla kritiska ljud i litterär form som väcker tankar hos läsaren i en progressiv anda. Vi stödjer Spero Etiams projekt och uppskattar att hen inte har förskonat vissa partier.

Nästa år planerar vi publiceringen av Spero Etiams andra roman som kommer att heta ”Lössen i pälsen”, den kommer att säljas här via Multatuli Förlags webbsida. Valminiatyrerna bjuder Spero Etiam på, gratis, på sin egen webbsida: speroetiam.se.

Läs novellerna och fundera lite! Tipsa andra och dela Spero Etiams instagraminlägg (en del finns även på Multatuli Förlags sociala mediesidor).

Några smakprov:

Modstulen

Egentligen var Ulf inte inbjuden, men om de trodde att de kunde utesluta honom bara sådär, då fick de tänka igen. Närhelst Ulf åkte på grejor, packade även Brent sina väskor. Han sa att han luktade pengar. Därför brukade Gilda följa med. Och hon brukade ringa någon för sällskap, inte så ofta till Rea men när hon ringde till Rea då tackade Rea inte nej. Leif tyckte att han borde vara arrangören, hurså var det inte hos honom? De borde i alla fall ha frågat honom. Irriterad begrundade han tanken att strunta i hela grejen, men nej, istället informerade han Näslund. Näslund borde informeras, man kan inte kringgå Näslund när det gäller en deal. Näslund lät som att han redan var berusad, men det var inte Leifs plats att säga det till honom.

***

Styrketår

Hej! Kamrater!

Visst är vi kamrater? Ja, men det tycker jag, på sätt och vis, trots allt. Ni har bara en annan roll.

Ni kanske hade förhoppning på att jag ska öppna den där grinden så att ni kan fly, men det kan jag inte göra. Vi har ingått ett samarbete med andra partner och vi håller oss till vad vi lovat. Dessutom: flyktingar har det jättejobbigt, tänk att ni skulle bli det! (paus, nickande?)

***

Läs alla på speroetiam.se!

 

SKICKA ETT MEDDELANDE

Copyright ® 2019 Multatuli Förlag