Äntligen har vi kommit ut med litteratur! Det som länge kändes som bara stora ord kan vi nu visa upp i texterna vi presenterar: det här tycker vi är vänsterprogressiv litteratur och värt att läsa. Vår första roman skildrar en desperat strid mot skeva förhållanden och konservatism i skolan. Vi har dessutom två e-noveller: en som låter oss känna hur krigstid börjar och en som skildrar verkligheten bakom internet­- de mest influensrika som skriver, vad skriver de inte?

Förutom en roman presenterar vi alltså början på en serie Kritiska Noveller, bokvärldens motsvarighet till singlar inom popmusiken, för relativt lite pengar kan man lära känna en författare. Ursprungsidén var att intressera pendlare för konceptet: köp en novell med innehåll för att läsa på väg till jobbet eller universitetet. Men nu när många sitter hemma kan det lika väl vara ett välkommet avbrott i vardagsbekymret.

Kanske några undrar varför vi kommer ut med inte fler än tre texter. Vi är kritiska själva, vi vill bara ge ut texter med vänsterprogressiva element. Dessutom är spänning, vårdat språk och läsvärdhet grundpelare för all litteratur. Så vi stimulerar författare att perfektionera sina texter. Vi tror att litteratur kan förändra världen, men det kräver mycket jobb för att utveckla idéer till spännande läsning. Det är några som sitter och filar på sina manus just nu. Därför har vi gott hopp att kunna presentera fler romaner och noveller till hösten.

Multatuli Förlag

SKICKA ETT MEDDELANDE

Copyright ® 2019 Multatuli Förlag